Aloita kendo

Kendon aloittaminen sopii kaiken ikäisille lajista kiinnostuneille. Lajina kendo sopii lähestulkoon kenelle tahansa itsensä haastamisesta sekä fyysisestä ja henkisestä itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle. Luontevin tapa päästä lajiin sisään on osallistua kendon peruskurssille. Lisää tietoa lajista löytyy FAQ osiosta, Kendoliiton sivuilta sekä Wikipediasta.

Alakouluikäisille lajista kiinnostuneille järjestämme erilliset Junnukendo-harjoitukset kerran viikossa. Lisätietoa sivulla Juniorit.

Oulun kendoseura järjestää kendon peruskurssin kerran vuodessa, alkaen syyskuussa. Peruskurssi kestää noin 3 kuukautta, ja kurssin päätteeksi suoritetaan 6. kyun vyökoe. Peruskurssin tavoite on ensisijaisesti opastaa uudet kendon harrastajat lajin pariin sekä luoda edellytykset osallistua kaiken tasoisille harrastajille tarkoitettuihin harjoituksiin.


Kendon peruskurssi syksyllä 2023

Peruskurssi starttaa sunnuntaina 24.9.2023 klo 15:30 kaikille avoimella kendonäytöksellä ja infolla, jolloin esittelemme yleisölle muun muassa kendon peruslyöntejä, tekniikoita sekä ottelua. Näytöksen paikkana toimii Merikosken koulun 2. sali osoitteessa Itäkangastie 9.

Ensimmäiset kendoharjoitukset pidetään tiistaina 26.9. Merikosken koulun Merituulen yksikössä Toppilassa osoitteessa Kauppaseurantie 2, jonne kaikki ovat avoimesti tervetulleita kokeilemaan lajia. Meillä ei ole ennakkoilmoittautumista vaan harjoituksiin voi liittyä suoraan mukaan ja lajia voi käydä kokeilemassa kaksi viikkoa ilmaiseksi. Varusteeksi riittää verryttelyhousut ja t-paita. Bambumiekka on mahdollista ostaa myöhemmin seuralta 40€ hintaan.

Kurssimaksut
Aikuiset: 80€
Juniorit: 70€
Opiskelijat: 55€

Kurssimaksun lisäksi jokaisen harrastajan tulee hankkia myös Suomen Kendoliiton lisenssi (30€), joka kattaa muun muassa vakuutuksen ja luvan vyökokeisiin.

Peruskurssin harjoitusajat 26.9.2023 alkaen
Tiistai klo 20:00 - 21:30 Merikosken koulu Merituulen yksikkö, Kauppaseurantie 2
Torstai klo 19.30 - 21:00 Merikosken koulu, yläkoulu, Itäkangastie 9

Junnukendo (noin 7-12-vuotiaille)
To 18:30 - 19:30 Merikosken koulu, yläkoulu, Itäkangastie 9


Etkö ennättänyt peruskurssille? Kendon harrastamisen Oulussa voi myös aloittaa peruskurssien välisenä aikana tai peruskurssin jo alettua. Tällöin ole yhteydessä kurssin vetäjiin sähköpostilla.

Yhteydenotot:
info@hokufuu.com

Kendosta lyhyesti

  • Japanilainen kamppailulaji, jossa pyritään tekemään pisteen arvoinen hyökkäys lyömällä bambumiekalla eli shinailla vastustajan suojavarusteilla suojattuun osumakohtaan päähän, ranteeseen tai kylkeen.

  • Kehittää harjoittelijan mieltä ja kehoa. Tavoitteena on energian, tekniikan ja kehon sulava yhteistoiminta ki-ken-tai-itchi (jap.気剣体一致 ).

  • Treeneissä harjoitellaan muun muassa jalkatyötä, peruslyöntejä, vastatekniikaa, ennakoivaa tekniikkaa, hyökkäämistä, ottelua sekä kataa.

  • Suomessa vuodesta 1986 lähtien. Oulussa vuodesta 1998 lähtien. Lisätietoja Seura -osiosta.

  • Harrastetaan noin 20 seurassa ympäri Suomea.

  • Myönnettävät vyöarvot 6.kyusta 8.daniin. Korkein vyöarvo Suomessa tällä hetkellä 7.dan.