Aloita kendo

Kendon aloittaminen sopii kaiken ikäisille lajista kiinnostuneille. Ala-asteikäisille lajista kiinnostuneille lapsille järjestämme erilliset ”junnukendo” harjoitukset (ks. Juniorit). Lajina kendo sopii lähestulkoon kenelle tahansa itsensä haastamisesta sekä fyysisestä ja henkisestä itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle. Luontevin tapa päästä lajiin sisään on osallistua kendon peruskurssille. Lisää tietoa lajista löytyy FAQ osiosta, Kendoliiton sivuilta sekä Wikipediasta.

Oulun kendoseura järjestää kendon peruskurssin kerran vuodessa, alkaen syyskuussa. Peruskurssi kestää noin 3 kuukautta, ja kurssin päätteeksi suoritetaan 6. kyun vyökoe. Peruskurssin tavoite on ensisijaisesti opastaa uudet kendon harrastajat lajin pariin sekä luoda edellytykset osallistua kaiken tasoisille harrastajille tarkoitettuihin harjoituksiin.


Kendon peruskurssi syksyllä 2020

Peruskurssi starttaa sunnuntaina 20.9.2020 klo 17:30 kaikille avoimella kendonäytöksellä ja infolla, jolloin esittelemme yleisölle muun muassa kendon peruslyöntejä, tekniikoita sekä ottelua.

Näytös- sekä harjoituspaikkana toimii Merikosken koulun 2. sali osoitteessa Itäkangastie 9. Ensimmäiset harjoitukset pidetään maanantaina 21.9.2020, jonne kaikki ovat avoimesti tervetulleita kokeilemaan lajia. Varusteeksi riittää verryttelyhousut ja t-paita. Bambumiekka on mahdollista ostaa myöhemmin seuralta(30€). Tapahtuman infoa löytyy myös Facebookista.

Toivomme että saavut näytökseen ja harjoituksiin aina terveenä ja oireettomana. Kaupungilla on mahdollisuus rajoittaa salin käyttöä mikäli covid-19 tilanne heikkenee merkittävästi Oulun alueella, jolloin myös peruskurssin aikatauluun on mahdollista tulla muutoksia. Tiedotamme kaikista mahdollisista muutoksista Facebook -sivullamme sekä kotisivuillamme.

Kurssimaksut
Aikuiset ja juniorit: 100€
Opiskelijat: 70€
Oulun korkeakoululiikunnan sporttipassilla: 50€

Peruskurssin harjoitusajat syksyllä 2020
Ma klo 20:30 - 21:30
To klo 17.30 - 19:00

Junnukendo
To 16:30 - 17:30


Etkö ennättänyt peruskurssille? Kendon harrastamisen Oulussa voi myös aloittaa peruskurssien välisenä aikana tai peruskurssin jo alettua. Tällöin ole yhteydessä kurssin vetäjiin sähköpostilla.

Yhteydenotot:

Laura Ylitalo
hokufuuoulu@gmail.com

Kendosta lyhyesti

  • Japanilainen kamppailulaji, jossa pyritään tekemään pisteen arvoinen hyökkäys lyömällä bambumiekalla eli shinailla vastustajan suojavarusteilla suojattuun osumakohtaan päähän, ranteeseen tai kylkeen.

  • Kehittää harjoittelijan mieltä ja kehoa. Tavoitteena on energian, tekniikan ja kehon sulava yhteistoiminta ki-ken-tai-itchi (jap.気剣体一致 ).

  • Treeneissä harjoitellaan muun muassa jalkatyötä, peruslyöntejä, vastatekniikaa, ennakoivaa tekniikkaa, hyökkäämistä, ottelua sekä kataa.

  • Suomessa vuodesta 1986 lähtien. Oulussa vuodesta 1998 lähtien. Lisätietoja Seura -osiosta.

  • Harrastetaan noin 20 seurassa ympäri Suomea.

  • Myönnettävät vyöarvot 6.kyusta 8.daniin. Korkein vyöarvo Suomessa tällä hetkellä 7.dan.